Gratis verzending binnen België vanaf € 40 Mijn winkelmand: leeg
Menu

Reinigingspoeder

Urnex Cafiza

Cafiza Espressomachine reinigingspoeder is een integraal onderdeel van de dagelijks onderhoudroutine van jouw espressomachine. Speciaal ontwikkeld voor de flush reinigingsmethode (blindfilteren). Cafiza® is ontworpen om maximale oplosbaarheid en reinigingsvermogen te combineren met eenvoudige afspoelbaarheid. Cafiza® wordt aanbevolen voor gebruik met een breed scala aan traditionele espressomachines en is NSF gecertificeerd. 
Flush methode:  
* 1. Plaats een blindfilter in de portafilter en voeg max. 1/2 theelepel (3 g) Cafiza® poeder in het bakje. Plaats de portafilter in de groep.  
* 2. Zet de machine aan gedurende 10 seconden. . Stop vervolgens 10 seconden. Herhaal dit 5-10 keer.  
* 3. Verwijder de portafilter met blindfilter en spoel de groep door.  
* 4. Plaats portafilter met blindfilter terug in de groep. Herhaal stap (2) zonder Cafiza® poeder 5-10 keer om de machine door te spoelen.  
* 5. Zet een espresso en gooi deze weg om er voor te zorgen dat er geen residu achter blijft in de groep.  
* Ondertussen: Doe de filterbakjes en portafilters gedurende 30 minuten in een bak warm water met 1 theelepel (6g) Cafiza® poeder per 1 liter. 
* 6. Napoelen met veel warm water.  

Barista tip: Zorg dat het handvat van de portafilter niet onder water komt te staan om beschadiging/verkleuring te voorkomen.

€ 14,95Gerelateerde producten

KOFFIEMOLEN MONTEVIDEO KOFFIEMOLEN MONTEVIDEO € 119,00 koffie ketel koffie ketel Hario € 55,00 koffiefilter porselein - 4 koffiefilter porselein - 4 Cilio € 18,90