Gratis verzending binnen België vanaf € 40 Mijn winkelmand: leeg
Menu

Koffie MYSORE

Een ideale samenstelling van uitsluitend Arabica bonen, ontwikkeld voor zij die koffie moeilijker verteren. Fluweel zachte smaak met een verfijnd aroma. Zeer zacht voor de maag en heel licht verteerbaar doordat de meeste vegetarische vetten werden verwijderd. Deze koffie is zacht en mild en heeft een verfijnd aroma dat iedereen zal bevallen. 

Kies een vorm en gewicht
€ 5,50Extra informatie

Perfect voor ontbijt.

AANGENAME BODY – ZACHT MILD EN ZOET – UITERST GEMAKKELIJK VERTEERBAAR

India kent een lange koffiegeschiedenis die 400 jaar geleden begon: volgens de overlevering smokkelde de monnik Baba Budan onder zijn riem zeven bonen weg uit Yemen en plantte deze in de Chandragiri heuvels van Karnataka. Daarna ging het lange tijd goed, tot eind negentiende eeuw toen de koffieziekte een groot gedeelte van de plantages verlamde. Hierna is men overgeschakeld van de C. Arabica naar inferieure soorten uit Centraal-West Afrika, of op een ziekteresistentere kruising hiermee. In het begin van de jaren negentig echter is men begonnen met de productie van de Mysore Nuggets, dit om het imago van de Indiase koffie op te krikken.

Het resultaat is prachtig: Deze rijke krachtige koffie met een ronde body heeft een uniek eigen karakter met tonen van drop, specerijen en honing doet u vergeten dat u eigenlijk in België bent. Een koffie waar India met recht trots op mag zijn.

De ambachtelijke manier van branden maakt het ons ook mogelijk om de koffie op een zo laag mogelijke temperatuur te branden (de bonen zacht te roosteren), zodat de koffie zijn volle smaak, aroma en karakter kan behouden en dit in tegenstelling tot de industriële blends.

Er worden hoge kwaliteitseisen gesteld bij de selectie van de koffiebonen in de landen van oorsprong. Van Poeck Delicatessen kiest de beste arabicabonen voor zijn mélanges. Koffiebonen van diverse oorsprong worden gemengd, naar een traditie en recept die van generatie op generatie, werd overgedragen, zodat niet tegenstaande variaties door de oogst altijd dezelfde kwaliteit wordt behouden. Het selecteren van deze mélanges is het gevolg van jarenlange ervaring en vakmanschap.Gerelateerde producten

Koffie KRANS Koffie KRANS vanaf € 5,50 Serranía del Perija Serranía del Perija "Women's Power" vanaf € 6,50 CL (°Lat. 150) CL (°Lat. 150) onze 150 jaar Limited Edition !! vanaf € 6,50