Gratis verzending binnen België vanaf € 40 Mijn winkelmand: leeg
Menu

GUNPOWDER

groene thee

Inhoud: 100 gr.

Een kwaliteitsthee waarbij men de jonge blaadjes zorgvuldig oprolt in bolletjes van 3 mm diameter als kleine geweerkogeltjes. De Gunpowder is de bekendste Chinese groene thee met een indringende specifieke smaak. 

Moment: Kan de hele dag gedronken worden.

Ideaal om ijsthee mee te maken en in combinatie met verse of gedroogde muntblaadjes.

€ 4,80Extra informatie

Ingrediënten: groene, niet gefermenteerde gunpowder thee.

Deze groene thee dankt zijn naam aan een agent van de Britse East India Company, die het uitzicht van de thee vergeleek met buskruit. De thee heeft inderdaad de vorm van kogeltjes: ieder blad wordt tot een vaste, bolvormige kogel gerold die bij infusie explodeert. Zodra u heet water over de China Gunpowder thee giet ontvouwen de balletjes zich. Deze theesoort wordt met de hand gerold, het resultaat van de intensieve arbeid is een kunstwerk genaamd Gunpowder thee.

Onze China Gunpowder thee komt uit de Zhejiang provincie in China, een prachtige thee provincie gelegen aan de oost kust van China. Onze Gunpowder thee wordt vermalen, gerold en vervolgens gedroogd. Door het rollen van de bladeren worden de bladeren minder gevoelig en behouden ze meer van hum smaak en aroma. Onze Gunpowder thee is van de allerhoogste kwaliteit. Dit proeft en ziet u direct terug. De smaak van onze China Gunpowder thee is sterk en grazig.

  • Zetwijze: Eén theelepel - 2 gr - per kopje. Gebruik zuiver en neutraal water van circa. 70°C.
  • Infusietijd: 3-4 minuten


Gerelateerde producten

7 parfums 7 parfums zwarte gearomatiseerde thee € 5,50 ROOIBOS ROOIBOS rooibos € 4,00 Tiffany's Breakfast zwarte thee - losse thee Tiffany's Breakfast zwarte thee - losse thee € 12,90