Gratis verzending binnen België vanaf € 40 Mijn winkelmand: leeg
Menu

Hoe thee serveren?

Het best in Porselein of Glas

Thee komt het beste tot zijn recht in een laag, wijd kopje of serveer de thee in een theeglas. De perfecte kannetjes zijn gemaakt van porselein of glas. Een glazen theepot heeft bovendien het leuke voordeel dat je de thee ziet zwemmen in het warme water...

Wat wordt minder aangeraden?

Wie thuis nog zo'n hippe gietijzeren kan heeft staan, moeten we helaas teleurstellen. Het gietijzer is een metaal dat reageert op thee en zo de smaak beïnvloedt. Ook wie denkt dit te voorkomen met een geëmailleerde gietijzeren kan is er aan voor de moeite. Het metaal zet uit en krimpt als reactie op het warme en koude water, terwijl het email dat helemaal niet doet. Gevolg? Het email barst, het theewater raakt tussen beide lagen en vormt een vieze, vuile boel. Wist je trouwens dat enkel Westerlingen zijn deze kannen gebruiken om thee te zetten? Chinezen gebruiken die dingen alleen maar om hun water te koken om de afwas mee te doen!

Een kan van aardewerk raden we niet aan als je deze gebruikt om verschillende soorten thee in te zetten. De poriën vanaardewerk zijn erg groot waardoor de smaak van de thee letterlijk wordt opgenomen door de theepot. Niet zo aangenaam!

Tips over soorten thee en de bereidingswijze

Liever meteen kwaliteitsthee kopen?

Ontdek de verschillende kwalitatieve soorten thee in onze webshop. We bieden u een groot assortiment van origine, aroma, vruchtenthee en infusies. We begeleiden je graag in de keuze naar je persoonlijke smaak.

Bekijk onze thee's