Gratis verzending vanaf € 75 Mijn winkelmand: leeg
Menu

LAPSANG SOUCHONG

zwarte thee

Inhoud: 100 gr

Lapsang Souchong is een evenwichtige mengeling van Chinese thee uit de provincie Fujian. Na oxidatie worden de theebladen gedroogd boven brandend cipressenhout waarbij een sterke specifieke rooksmaak wordt ontwikkeld. Deze thee is zeer sterk en karakteristiek van smaak.

€ 5,20Extra informatie

Moment: Perfect geschikt om bij zoute gerechten of als avondthee bij een hartig hapje te drinken. Ijskoud geserveerd met citroen geschikt als ijsthee of een heerlijk gekruide Oosterse maaltijd of een brunch.

Na oxydatie worden de theebladeren gedroogd boven brandend cipressenhout waarbij een sterke specifieke rooksmaak wordt ontwikkeld. Deze thee is zeer sterk en karakteristiek van smaak.Lapsang Souchong is een van de bekendste zwarte theesoorten op de wereld. Lapsang Souchong is een gerookte theesoort afkomstig uit China uit het prachtige Wuyi mountain gebied in de thee provincie Fujian. De grote, oude bladeren die voor Lapsang Souchong worden gebruikt zijn op een aparte manier gedroogd. De bladeren worden namelijk gerookt boven een vuur van naald of cypressenhout. Vandaar dat Lapsang Souchong een rokerige geur en smaak heeft.

Lapsang Souchong wordt al sinds de Qing-dynastie in China geproduceerd. Volgens een legende is de productie wijze van Lapsang Souchong bij toeval ontdekt. Men had in een thee fabriek namelijk niet de tijd om de thee op een gebruikelijke manier te laten drogen. Hierop besloot men de thee bladeren te drogen boven het vuur en hierdoor ontstond Lapsang Souchong. Lapsang Souchong heeft een zeer sterke, stevige, volle en rokerige smaak. Lapsang Souchong is onder meer erg populair in Rusland.

  • Zetwijze: Eén theelepel - 2 gr - per kopje. Gebruik zuiver en neutraal water van circa. 95°C.
  • Infusietijd: 3-5 minuten


Gerelateerde producten

PINA COLADA PINA COLADA vruchteninfusie € 5,10 MELANGE DES TROPIQUES MELANGE DES TROPIQUES vruchteninfusie € 5,00 Have Fun Have Fun vruchteninfusie € 4,80