Gratis verzending vanaf € 75 Mijn winkelmand: leeg
Menu

FETTUCCINE

Fettucine betekent: "kleine lintjes" in het Italiaans en deze pasta vorm lijkt daar inderdaad veel op. De pasta is breder dan de bekende tagliatelle maar weer wat smaller dan de dikke pappardelle.

Inhoud: 250 gr.

€ 5,50Extra informatie

Kooktijd: 4-6 miuten. Fettuccine wordt veel gegeten in de stad Rome en de streek daaromheen.D eze heerlijke pasta wordt gemaakt van de allerbeste griesmeeltarwe gemengd met bronwater uit de bergen. Vervolgens wordt deze pasta bij een lage temperatuur voor zo'n 40-60 uur gedroogd.Om een uitzonderlijk goede kwaliteit te verkrijgen worden hier zes in plaats van de wettelijk voorgeschreven vier eieren per kilo tarwegries gebruikt. Op deze manier wordt een smakelijke pasta verkregen met een goede tenuta di cottura - de pasta breekt niet tijdens het koken.

Een zeer bekend gerecht met Fettucine is "Fettucine Alfredo". Een eenvoudig maar o zo smakelijk gerecht met boter en Parmezaanse kaas. Zodra de boter en de kaas smelten vormen ze een lekker romig laagje om de pasta.

Ingrediënten: griesmeeltarwe, eieren en bronwater.Gerelateerde producten

PANKO Enso PANKO Enso € 3,50 Macarrones de Piménton de la vera Macarrones de Piménton de la vera € 6,20 SPAGHETTINI SPAGHETTINI € 4,50